7 auto-apps die jij moet hebben!

7 auto-apps die jij moet hebben!

21-08-2017 - Wanneer je veel in de auto zit, zijn er een aantal handige (gratis) apps die je kunnen helpen. We kennen allemaal Google Maps, Kaarten en Spotify die het rijden van A naar B makkelijker en leuker maken, maar hier volgen nog 7 andere applicaties voor Android en IOS die je ook op je telefoon moet hebben!

1. ANWB. We hopen nooit met pech te komen staan, maar dit hebben we helaas niet altijd in de hand. Met de gratis ANWB applicatie voor Android en IOS heb je de wegenwacht service binnen handbereik. Daarnaast kun je op de app ook verkeersinformatie krijgen, routes inplannen, parkeren en de goedkoopste brandstofprijzen checken.

2. Oliechecker. Er wordt gezegd dat je maandelijks je olie moet checken. Leuk, zo lang het oliereservoir nog vol genoeg zit, maar wat als het bijgevuld moet worden? Met applicatie “Oliechecker” kun je makkelijk en snel, door alleen je kenteken in te voeren, zien welke olie er in jouw auto moet. Deze app is voor zowel Android als IOS gratis te downloaden.

7 auto-apps die jij moet hebben!

3. Automodus. Oké, geef toe! Iedereen zit wel eens te kijken op zijn/haar smartphone tijdens het rijden. Ik hoef jullie niet te vertellen dat dit natuurlijk hartstikke gevaarlijk is, maar dat doe ik toch! Met de Automodus applicatie van Interpolis leer je deze slechte eigenschap sneller af. Zie het als een soort nieuw spelletje, je zet de app aan, rijdt weg, en ontvangt punten bij aankomst van de bestemming. Hoe langer je het scherm van de smartphone niet hebt aangeraakt, des te meer punten verdien je.

4. Park Mobile. Deze app kennen de meeste van jullie vast wel. Een handige app waarmee je in veel steden in Nederland via de smartphone parkeergeld kunt betalen. Je loopt hiermee dus niet het risico dat je veel te veel geld in de parkeerautomaat gooit, terwijl je toch eerder weg gaat. Of, nog erger, je nét even iets langer wilt blijven dan waarvoor je betaald hebt, waardoor je een dure parkeerboete oploopt. Zorg er bij het installeren van deze app wel voor dat je de sms-notificaties uit zet! Park mobile brengt namelijk bij elke sms die jij van hen ontvangt, €0,25 cent in rekening. Parkmobile is een gratis applicatie die voor zo wel Android als IOS te downloaden is.

7 auto-apps die jij moet hebben!

5. Podcasts. Niet iedereen heeft zin om €9,95 per maand kwijt te zijn aan Spotify om muziek te downloaden. Met de applicatie Podcasts kun je verschillende muziek downloaden en later offline terug luisteren. Dit is geheel gratis, maar je hebt uiteraard wel een beperkte keuze binnen de muziek en nummers die je wilt luisteren.

6. Track assist km registratie. Rijd jij nou ook veel in je auto? Maar ben je benieuwd hoe veel kilometers je nou daadwerkelijk rijdt? Download dan nu de Track Assist app via IOS en Android. Deze applicatie is ook erg handig voor degene die een auto privé of zakelijk leasen.

7 auto-apps die jij moet hebben!

7. Flitsmeister. Niet dat we van plan zijn om te hard te gaan rijden “ahum”, maar voor het geval je een keer haast hebt is het fijn om te weten waar er flitsers staan. Zo kan je dan toch nét even drie kilometer per uur harder rijden dan is toegestaan (of meer, “ssssst”). Wat ook fijn is aan deze app, is dat je een melding krijgt wanneer er ambulances aankomen en je daar voor moet uitwijken.