Tips tegen rugpijn achter het stuur

Tips tegen rugpijn achter het stuur

13-08-2017 - De één heeft er meer last van dan de ander: rugpijn... Dit kan komen door de autostoelen, het maken van lange ritten of het niet recht zitten achter het stuur. Met deze tips stap je nooit meer met rugpijn uit de auto!

Neem vanaf het moment dat je in de auto stapt de goede positie aan. Beide handen aan het stuur (op 13:50 uur) en een rechte rug.

Tips tegen rugpijn achter het stuur

Onderin de stoel hoort van nature een lichte holling te zitten, zodat het zich vormt aan de natuurlijke houding van de rug. Mocht dit niet het geval zijn, rol dan een handdoek op en leg die onderin je rug. Werkt dit niet? Dan kun je ook altijd nog een lumbaal kussentje aanschaffen. De kosten hiervan liggen tussen de €10 euro en de €40 euro.

Verklein de afstand tussen de stoel en het stuur, zodat je niet hoeft te reiken naar het stuurwiel.

Zorg dat je regelmatig beweegt, ook achter het stuur! Probeer om de 10 tot 15 minuten je rug te bewegen door bijvoorbeeld de rug van de leuning te verwijderen voor enkele seconden en dit weer te laten zakken.

Tips tegen rugpijn achter het stuur

Mocht je vaker last hebben van je rug, ook bij korte afstanden? Probeer dan eens een orthopedisch zitkussen voor in de auto. Werkt dit nou ook niet? Kijk dan eens of een op maat gemaakte autostoel voor jou interessant is.

Tips tegen rugpijn achter het stuur

– Heb jij wel eens last van je rug tijdens het rijden? –