Carhacks die iedereen moet kennen!

Carhacks die iedereen moet kennen!

13-04-2017 - Hacks zijn handige tips en trics die het leven een stuk makkelijker kunnen maken. Iedereen die regelmatig in de auto zit, loopt wel eens tegen het één en ander aan problemen. Met deze hacks kunnen veel problemen worden verholpen!

1. Krasjes, we hebben ze allemaal wel. Door de best passende nagellak kleur te gebruiken en de krasjes hiermee te vullen, is (bijna) niets meer zichtbaar!
2. Ben je wel eens wagenziek? Rijd dan eens met je hoofd schuin in plaats van recht, dan zul je merken dat het een stuk afneemt.
3. Lampen schoonmaken met (whitening) tandpasta. Door tandpasta op de koplampen van de auto de smeren, dit even goed in te wrijven met een droge handdoek en vervolgens goed schoon te maken met water en jouw lampen zijn weer even helder en schoon als dat ze waren!

Carhacks die iedereen moet kennen!

4. Om onze dashboard weer glanzend en schoon te maken, kom je met een spons en wat vaseline een heel eind! Probeer wel het meeste van de zalf weer weg te halen met een schone doek, want anders blijft er veel stof aan vast plakken.
5. Een shitload aan sleutels hebben en constant zoeken naar welke sleutel je moet hebben? Dit kun je makkelijk voorkomen door met nagellak elke sleutel een andere kleur te geven. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar het heeft ook echt een functie.
6. Heb je geen airconditioning in de auto? Geen zorgen. De beste hack voor de meeste koele lucht in de auto is door het raam van de bestuurder en het raam van de bijrijder geheel te openen en de rest van de ramen dicht te laten.

Carhacks die iedereen moet kennen!

7. Sommige mensen krabben hun ruiten, de ander gooit een liter lauw warm water over de voorruit, maar de snelste en meest effectieve manier is om een plantenspuit te vullen met 1/3 azijn en 2/3 water en dit over de ramen te sprayen. Dit is ook nog eens niet schadelijk.
8. Wanneer we in een andere of nieuwe auto rijden, is het altijd zoeken naar waar de tankdop precies zit. Door te kijken op de dashboard weet je precies of de tankdop links of rechts zit door het aangegeven pijltje. Zit er links naast het tanklampje op de dashboard een pijltje? Dan zit de tankdop aan de linker kant van de auto.

Carhacks die iedereen moet kennen!

9. Op de één of andere manier verzamelt er veel stof en viezigheid in de bekerhouders in de auto. Om dit tegen te gaan en niet te lopen 'pielen' met het schoonmaken ervan, kun je (siliconen) bakvormpjes in de houders doen waardoor je deze alleen af en toe moet afwassen.
10. Wanneer we de auto schoonmaken, slaan we vaak één van de belangrijkste punten over: de ventilatie. Door het gebruik van een (oude) make-up kwast kom je makkelijk in de ventilatie en kun je alle stof verwijderen.