How-to: auto schoonmaken als een pro

How-to: auto schoonmaken als een pro

24-11-2019 - Iedereen maakt wel eens een rotzooi. Of het nou thuis is of in de auto. Toch zijn er een aantal handige tips en trics die het schoonmaken en vooral het schoon houden van de auto een stuk makkelijker maken...

De eerste tip voor het schoonmaken van je auto is door een plastic zak te pakken en alle rotzooi in je auto daarin weg te gooien. Je staat er van versteld hoe veel rotzooi er ligt onder de stoelen, in de deuren en in de achterbak. Probeer alle spullen die je op korte termijn niet meer nodig hebt, weg te halen. Dames, we hebben geen drie krabbers nodig en die deodorantfles is nou écht wel op hoor...

Goed, de troep is eruit! Voordat we de auto eens goed gaan stofzuigen, gaan we de auto eens stofvrij maken en desinfecteren. Je denkt er wellicht niet over na, maar uit onderzoek is er gebleken dat je beter aan een WC-bril kunt likken dan aan je stuurwiel. Schoonmaken dus! Voor het afnemen van het dashboard en de deuren kun je allesreiniger gebruiken. Deze zijn multifunctioneel en je krijgt er van alles mee schoon. Voor de pook, het stuurwiel, de radioknopjes en alle andere onderdelen in de auto die regelmatig aangeraakt wordt, raad ik aan om desinfecteermiddel te gebruiken. Let's kill those bacteria!

Tijd voor de stofzuiger. Je kunt natuurlijk zelf een kruimeldief gebruiken, maar die hebben vaak niet zo'n sterke zuigkracht als een echte stofzuiger. Neem alles mee: onder de matjes, de stoelen, dashboardkastje, achterklep, et cetera.

Het meest intensieve werk is gedaan, de auto is “schoon”. Heb je lederen interieur in de auto? Met een leercrème kun je zorgen dat je stoelen en andere lederen elementen in de auto weer glanzen. Hierdoor lijkt het alsof je de auto net nieuw uit de showroom hebt opgehaald.

Heb je nou stoffen bekleding? Kijk dan of je de stoelen een keer kunt reinigen met een stoomreiniger en een microvezeldoekje. Door de stoom trekt het vuil uit het stof en is de bekleding vervolgens weer helemaal fris. Vergeet niet na het stomen de stoelen in de spuiten met vuil- en waterafstotende spray (zoals van HG).

How-to: auto schoonmaken als een pro

De auto is weer helemaal schoon van binnen. Belangrijk is dat dit ook een lange tijd zo blijft! Door bijvoorbeeld een plastic zakje om je pook te hangen als zijnde een “vuilnisbak”, zorg je ervoor dat er niet onnodig veel troep in de auto terecht komt. Ook kun je een auto organizer aanschaffen de je makkelijk en snel om de stoelen kunt doen. Hierin kun je pennen, eten en drinken, tijdschriften en andere spullen in kwijt.

– Hoe ruimen jullie de auto op? –