How-to: beslagen ramen

How-to: beslagen ramen

20-10-2017 - Niet alleen is het rijden met beslagen ramen gevaarlijk doordat het zicht een stuk minder is geworden, ook kun je een fikse boete oplopen van €370 euro (!) oplopen. Door vochtig (en koud) weer is de kans op beslagen ramen erg groot. Ook het meenemen van honden of een groep vrienden zorgt voor veel condens. Om dit tegen te gaan zijn er een aantal handige tips.

1. Kattengrind en een sok. Je kunt in de winkel anti-condens zakjes kopen, maar dit kun je ook makkelijk zelf maken. Door een (oude) sok te vullen met kattengrind absorbeert dit het vocht in de auto. Leg deze op je dashboard kastje en je zult geen last meer hebben van beslagen ramen.

2. Zorg dat je geen vochtige spullen in je auto hebt liggen. Haal die regenjas en paraplu dus uit de auto na gebruik.

3. Het regelmatig schoon maken van de binnenkant van de ramen kan ook condensvorming voorkomen. Gebruik een glasreiniger en veeg dit schoon met een droge microvezeldoek.

4. Airconditioning aan! Dit is wellicht de snelste manier om van de beslagen ramen af te komen, maar wel het meest energieverslindend. Richt de airco op de voorruit en zet hem op de maximale stand.

5. Voor de luilakken onder ons: de auto ontvochtiger. Voor €16,95 bestrijdt je de condens in je auto. 

– Hebben jullie vaak last van condens? –

How-to: beslagen ramen
How-to: beslagen ramen

– Hebben jullie vaak last van condens? –