How-to: lange autoritten overleven

29-05-2018 - Heb je een lange rit voor de boeg? Weet je niet hoe je kids op de rit gaan reageren? Wil jij weten hoe je lange autoritten kunt overleven? Lees dan gauw verder...

Autovakanties zijn behoorlijk populair aan het worden. Of je nu met het gezin op vakantie gaat, of een roadtrip maken met een groep vrienden, goede voorbereiding is een must! Met deze tips kun je jezelf en je kids vermaken. Kom maar op met die rit!

Met de kids:
- Zorg voor een goede voorbereiding.
- Rust zelf goed uit voor de rit. De kinderen kunnen uiteraard lekker in de auto slapen.
- Laat je kinderen altijd in de kinderstoel zitten en kom niet in de verleiding om hem/haar op schoot te nemen.
- Neem genoeg eten en drinken mee. Vermijd snoep, daar worden de kinderen snel misselijk van.
- Zorg dat de temperatuur in de auto goed is; niet te warm en niet te koud.
- Bereid genoeg spelletjes voor, zoals 'ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet', 'wie ziet de eerste …', 'ik ga op vakantie en ik neem mee', 'geen ja, geen nee, geen uhhh', etcetera.
- Neem voor de kinderen hun favoriete speelgoed mee of download films op de Ipad/laptop.

Voor jezelf:
- Brand je favoriete muziek op een CD-rom of download muziek via je telefoon. Door lekker mee te zingen in de auto houd je jezelf bezig gedurende de rit.
- Neem wat snacks mee (zoals fruit, nootjes, kauwgom en rauwkost). Door het regelmatig kauwen verbetert dit de concentratie waardoor je beter op de weg let.
- Wissel regelmatig met het rijden. Rijd nooit langer dan 2,5 uur zonder je benen even te hebben gestrekt.
- Neem wat vermaak voor jezelf mee (een goed boek, je favoriete serie, fotocamera voor onderweg, tijdschriften, enzovoorts).
- Zorg dat de spullen die je gedurende de rit nodig hebt, naast je hebt liggen. Dit voorkomt dat je ogen te lang van de weg zijn gericht wat de kans op ongelukken vergroot.

How-to: lange autoritten overleven