How-to: autokennis vergroten

How-to: autokennis vergroten

11-09-2017 - Een aantal begrippen zijn in de auto-wereld erg belangrijk. Met behulp van onze begrippenlijst op het 'Autopedia' van Carlounge, zijn deze begrippen gedefinieerd. In dit artikel wordt er naast de definitie van een aantal begrippen ook ingegaan op de functie ervan. Aan de hand hiervan lijkt het net alsof jij méga veel kennis over auto's hebt.

“Wauw, dat is een mooie Audi!” “Uhm schat, dat is een Mercedes...”
Dat wij makkelijk tientallen make-up merken kunnen opnoemen, dat spreekt voor zich. Maar het onthouden van alle automerken? Dat is zo makkelijk nog niet. Maar dit kun je trainen! Probeer eens tijdens het rijden zo veel mogelijk automerken te raden en weet je ze niet, dan zoek je ze thuis op. Voor je het weet ken jij alle automerken!

How-to: autokennis vergroten

“Heb gister Topgear gezien?” “Uhm nee Pim, wel Goede Tijden Slechte Tijden?”
Het is niet voor niets dat er een stuk meer mannen naar Topgear kijken dan vrouwen. Ook ander autonieuws wat via de televisie wordt uitgezonden is niet ons favoriete nieuws. Maar het kijken van Topgear kan geen kwaad. Allereerst is het een best aardig programma en is het redelijk toegankelijk, ook voor degene die de kennis over auto's missen.

Belangrijkste afkortingen
ABS (Antiblokkeersysteem) = een systeem dat de auto helpt met afremmen waardoor je altijd kunt blijven sturen terwijl je remt. Een auto met ABS kan dus minder snel in de slip raken.
ACC (Adaptive Cruise Control) = een cruise control die zorgt dat de juiste afstand tussen jou en de voorligger (of andere obstakels) ligt. Mocht je dus te dicht op de auto voor jou zitten, remt de auto automatisch af.
ECC (Electronic Climate Control) = wanneer de auto de temperatuur van binnen automatisch herstelt.
EPS (Electronic Stability Program) = een systeem waardoor de wielen van de auto individueel afremmen, waardoor de bestuurder de controle houdt.
HSA (Hill Start Assist) = een functie waarbij de bestuurder van een auto makkelijk de 'hellingproef' kan doorstaan. Wanneer je op een helling staat, gaat de auto automatisch op de rem en het enige wat je hoeft te doen om hem weer rijdend te krijgen is gas geven.
PDC (Park Distance Control) = een handig hulpmiddel voor het inparkeren van de auto. Mocht je te dicht op een obstakel of andere auto zitten, wordt dat aangegeven met een piepend geluid.

How-to: autokennis vergroten

- Hebben jullie veel (algemene) autokennis? –