How-to: concentratie behouden

How-to: concentratie behouden

05-04-2017 - Vandaag de dag worden we steeds drukker. Tot het moment dat het Nederlandse kabinet beslist dat wij ook maar 6 uur per dag hoeven te werken (net zoals in Zweden), zullen wij onze concentratie gemiddeld 8 uur of langer vast moeten houden. Maar houden we dit vol? Zie hier een aantal tips om de concentratie gedurende de hele dag te blijven houden.

1. Gemiddeld hebben wij een concentratieboog van 45 minuten (ongeveer). Zorg er dan ook voor dat je na deze 45 minuten even een korte wandeling gaat maken, je even je benen strekt of een ander soort afleiding krijgt. Hierna kun je er weer 45 minuten tegenaan!


2. Regelmatige nachtrust is ook erg belangrijk. Probeer dagelijks hetzelfde aantal uur te slapen en het beste is dit ook rond dezelfde tijdstippen in te plannen.


3. Werk aan de hand van to-do lijstjes. Zodra je een aantal punten hebt gehad mag je jezelf trakteren op een korte pauze. Deze deadlines opstellen voor jezelf helpt om de doelen van die dag te behalen.


4. Kauwgom kauwen verhoogt de alertheid en concentratie. Mocht je even inkakken op de dag, neem dat even een kauwgompje! Niet te veel natuurlijk, want het werkt laxerend...


5. Vermijd afleiding! Leg je telefoon weg, klik de Facebook pagina op je computer weg en probeer op een rustige locatie te werken zonder afgeleid te worden van externe factoren.


6. De één werkt goed met rustige muziek op de achtergrond, de ander kan juist absoluut geen muziek luisteren tijdens het rijden. Test voor jezelf uit wat voor jou fijn is.


7. Begin met het belangrijkste. Zoals hierboven al is omschreven, hebben wij een concentratieboog. Deze werkt voor ongeveer 45 minuten met veel concentratie en neemt vervolgens af. Wanneer je begint met het belangrijkste die dag, zorg je dat je dan nog alle focus hebt.

How-to: concentratie behouden