Review: Action Cockpit Sponge

26-04-2017 - In de vlog “Action Shoplog Auto Accessoires” heb ik een aantal artikelen aan jullie laten zien die je voor de auto kunt gebruiken. Hierin liet ik de Cockpit Sponge zien die volgens de beschrijving de dashboard een nieuw en shinend effect zal moeten geven. In dit artikel review ik het product.

Zoals er op de verpakking staat, lijkt het effect behoorlijk! Een glanzende dashboard plús een lekkere geur die van de spons afkomt. Dat belooft veel goeds... De geur is 'ocean' en zal dus ruiken naar de zee, oftewel: heerlijk!

Review: Action Cockpit Sponge

Na het openen van de verpakking moet ik eerlijk toegeven, de geur is ver te zoeken. Nee, laat me het anders zeggen: er zit geen geur aan. Jammer, want dat maakte het product nét even iets interessanter dan andere doekjes of spullen voor het schoonmaken van de auto. Ook voelt de spons droog aan, waar ik eigenlijk had gehoopt dat er iets van vettigheid of ander vochtig spul af zou komen. Maar goed, eerst testen natuurlijk!

Mijn dashboard zag er voor het gebruik van de cockpit sponge nogal mat uit met het één en ander aan stof erop. Hieronder zie je een foto van voor het gebruik van de spons:

Review: Action Cockpit Sponge

Het gebruik van de spons is prima. Je kan alle belangrijke plekjes bereiken (zoals de pook, binnenkant van de deuren, dashboard, enzovoorts), maar helaas is het moeilijk om de kleinere plekjes te voorzien van de nodige schoonmaakbeurt. Bijvoorbeeld de ventilatie en de onderkant van de bekerhouders zijn moeilijk te bereiken. Zie hieronder de dashboard na het gebruik van de Cockpit Sponge van de Action:

Review: Action Cockpit Sponge

Zoals jullie wellicht kunnen zien, is het wel íéts schoner, maar niet zo glanzend zoals ze hadden beloofd. In mijn ogen doet deze spons hetzelfde als dat een droog microvezeldoekje doet (alleen het stof verwijderen). Wat ik ook jammer vind is dat er geen geur vanaf komt. Helaas!

Voor de Cockpit Sponge heb ik maar €0,55 hoeven te betalen, dus voor dat geld mocht ik ook niet veel verwachten! Toch is het altijd jammer als het product tegenvalt, of je er nou veel geld voor hebt neergeteld, of weinig.

– Wat gebruiken jullie om de 'cockpit' van de auto schoon te houden? –