10 grootste irritaties achter het stuur

10 grootste irritaties achter het stuur

18-06-2017 - Haast hebben en dan een microcar voor je hebben rijden, of de auto voor je die lekker zijn ruiten gaat sproeien terwijl je in de cabrio rijdt... Allerlei ergernissen in het verkeer. Maar wat zijn nou de 10 meest voorkomende ergernissen? Wat moeten wij zien te voorkomen om op een fijne en veilige manier de weg op te gaan? Je leest ze hier.

De allergrootste ergernis is by far bumperkleven. Waar we in het algemeen 2 seconden afstand moeten houden van de auto voor ons, zijn er toch mensen die deze regel of niet kennen, of doen alsof ze het niet kennen. Buiten het feit dat het onwijs vervelend is wanneer iemand vlak achter je rijdt, scheelt het je ook nog €180 tot €480 euro boete. Gewoon niet doen dus!

Een tweede ergernis is agressieve rijders. Hieronder vallen bijvoorbeeld roekeloze bestuurders die afsnijden, van rechts inhalen, onnodig claxonneren, middelvinger opsteken en te hard rijden. Een welverdiende tweede plaats.

Rijden onder invloed. Ondanks dat het als automobilist zijnde niet goed te peilen is wanneer een ander rijdt met alcohol/drugs op, is deze ergernis er wel degelijk. Niet voor niets dat het aantal verkeersdoden rond de 20% gerelateerd is aan bestuurders onder invloed.

Geen richting aangeven is de ergernis die staat op plek vier. Het is namelijk erg vervelend wanneer je plotseling moet remmen, omdat iemand anders ineens besluit naar links of rechts te gaan. Daarentegen kost het je ook nog eens €90,-...

Op de vijfde plaats staat het onnodig links rijden. Automobilisten die langer op de linkerbaan rijden dan nodig, worden als hinderlijk ervaren. Je houdt niet alleen het verkeer op, maar je creëert ook dat de agressieve bestuurders van rechts willen gaan inhalen (zie punt twee).

Te hard rijden binnen de bebouwde kom valt onder de grootste irritaties in het verkeer op nummer zes. Gevaarlijk én hinderlijk!

Op het laatste moment invoegen, die valt op de zevende plek. Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat je op het laatste moment ineens beseft toch de afslag te moeten nemen, maar doordat je niet genoeg tijd hebt om de gevaren te voorzien, pak gewoon de volgende afslag. Dan maar een rondje extra!

Wil je rechts inhalen? Dan irriteer je niet alleen andere bestuurders, je loopt ook het risico om een boete te krijgen van maar liefst €230 (!).

Als een na laatste punt worden zondagrijders gezien als vervelende en irritante bestuurders. Dit zijn (vaak) oudere mensen of mensen die pas net hun rijbewijs hebben. Zij zitten onzeker achter het stuur en dat is te merken aan de snelheid, maar ook het niet durven nemen van actie. Zo zie je vaak dat ouderen met 30 km/uur op een 50-weg rijden, maar dan komen ze bij een kruispunt en geven ze rechts geen voorrang. Link!

Plek nummer tien is vergeven aan de drempels. Juist, die vervelende hobbels waar we vaak nét te hard over heen rijden. Zonde van de bumper.

– Wat irriteert jullie het meest in het verkeer? –