Een auto ongeluk gehad, wat nu?

Een auto ongeluk gehad, wat nu?

19-06-2017 - Wat te doen bij een auto ongeluk? Veel mensen weten het (gelukkig) niet, omdat ze het nog nooit hebben meegemaakt. Toch zijn er een aantal dingen erg belangrijk wanneer jou dit overkomt. In dit artikel vertellen wij je hoe je deze vervelende ervaring moet aanpakken.

Allereerst: Niet in paniek schieten. Noteer alle adressen en namen van de betrokkenen en de eventuele getuigen die bij het incident aanwezig waren. Het zou zo maar eens kunnen dat ze er snel vandoor willen gaan en in dit geval altijd kentekens noteren. Ook is het belangrijk dat je, indien dit mogelijk is, alle voertuigen laat staan in huidige positie. Mochten er auto's zijn bij het ongeluk die de weg blokkeren of hinderen, zorg er dan voor dat je eerst foto's en/of video's schiet van de situatie. Dit scheelt discussies achteraf.

Vul vervolgens met alle betrokkenen het Europees Schadeformulier in. Je hoeft hierbij alleen de eerste pagina in te vullen, de rest zou op een later moment nog ingevuld kunnen worden. Zorg er dus altijd voor dat je een Europees Schadeformulier in de auto hebt liggen (!). Mocht je nou geen schadeformulier in de auto hebben liggen, download dan de Schadeformulier App. Deze is gratis.

Mocht de bestuurder die de aanrijding heeft veroorzaakt er vandoor zijn gegaan, bel dan gelijk de politie. Doe dit ook als je het vermoeden hebt dat de bestuurder onder invloed is of wellicht onverzekerd heeft gereden.

Je kan nooit genoeg bewijsmateriaal hebben! Maak daarom foto en/of videomateriaal van de schade die je bent opgelopen.

We hopen natuurlijk dat het nooit zo ver hoeft te komen, maar voorbereiding is het halve werk!

– Heb jij wel eens een auto ongeluk gehad? –

  • Tags:
  •