Trend: vloeibaar eten

19-07-2017 - Maaltijdvervangers hebben we al vaak voorbij zien komen. Toch is het nog altijd een groeiende trend. Vooral in Amerika zijn ze om. Gaat Nederland mee met deze trend?

Efficiënt, snel en effectief, zo'n maaltijdvervanger. Je stopt de poeder in een fles, mengt dit met water, en klaar is kees! De vitamines en mineralen van de dag zijn weer binnen. Steeds meer mensen zien deze vloeibare maaltijden als handig.

 

De maaltijdvervangers die in Nederland verkrijgbaar zijn dienen niet als afslankmiddel. Degene waar we het nu over hebben, zijn de drankjes die dienen als functionaliteit, zegt voedseltrendwatcher Anneke Ammerlaan. “Het is efficiënt, maar gaat niet alleen om een vol gevoel, zodat je door kunt. Het gaat ook niet om afvallen. In de drankjes zitten juist precies de juiste voedingsstoffen in de perfecte hoeveelheid. Het is daarmee doelbewust gezond.”

Voedseldrank Soylent is één van de aanbieders op het gebied van deze nieuwe trend. Sinds 2014 zijn er veel nieuwe merken bijgekomen, zoals Jimmy Joy en Jake die ook in Nederland te koop zijn.

– Gaan jullie mee in deze voedseltrend? –