How-to: motivatie (terug) krijgen

How-to: motivatie (terug) krijgen

27-07-2017 - Aan het werk terwijl de zon schijnt buiten? Of de buren die voor de derde keer dit jaar met vakantie gaan? Dit zijn momenten waarop jouw motivatie voor het werk of studie ver te zoeken is. Lees hier 10 effectieve tips die jouw dagelijkse dosis motivatie weer een boost kan geven.

1. Stel doelen op. Of het nou gaat om een verbouwing, gewicht verliezen, werk of studie, zonder doelen weet je niet waar je naartoe bouwt. Noteer niet alleen het einddoel, maar ook kleinere doelen, niet alles gaat in één dag.

2. Ken je krachten. Waar ben je goed in? Wat zijn jouw sterke punten? Aan de hand van deze zelfkennis kun je leunen op hetgeen waar jij sterk in bent.

3. Realisatie. Uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor jouw eigen motivatie. Realiseer je dus dat jij daarom ook de enige bent die hier verandering in kunt brengen.

4. Perfectionisme bestaat niet. Vaak zijn perfectionisten de verliezers in het (bedrijfsleven), doordat ze risico's uit de weg gaan en uitstelgedrag vertonen. Goed is goed!

5. Het glas is halfvol. Positiviteit brengt je een stuk verder in het leven. Wanneer jij je blijft focussen op het negatieve, zal dit ook negatieve gevolgen hebben. Je kunt het huis afkrijgen! Je kunt die laatste 10 kilo's kwijtraken! Je kunt promotie krijgen op het werk en je kunt jouw scriptie halen met een 8!

6. Maak to-do lijstjes. Door deze handige afvinklijstjes maak je het leven een stuk makkelijker! Je weet wat je te doen staat, ga er dan ook voor!

7. Gefaald? Zet het om in iets positiefs. Iedereen leert nota bene van het maken van fouten.

8. Geduld is een schone zaak. Rome is ook niet op één dag gebouwd.

9. Durf risico's te nemen. Een gebrek aan motivatie kan ontstaan door verveling. Nieuwe uitdagingen en avonturen helpen je daarom ook aan een extra boost!

10. Last but not least; vier je successen. Beloon jezelf na het afwerken van het to-do lijstje, bij het behalen van een doel of gewoon omdat je het verdient. Wees trots op jezelf!

- Wat doe jij wanneer je gebrek hebt aan motivatie? -