Interview - Bo is rij instructrice!

04-08-2017 - Hoe is het om als vrouw in de autobranche te werken? Wat doen ze zoal? Is het een aanrader? Je leest het in deze rubriek van Carlounge. Met vandaag rij instructrice Bo.

"Ik ben Bo van Dijk, 20 jaar en ik woon sinds 5 maanden op mezelf in Austerlitz (klein dorpje naast Zeist). Voordat ik bij Veronica werkte deed ik een opleiding tot rijinstructrice bij de VerkeersAcademie in Nieuwegein. Ik ben inmiddels een jaar werkzaam bij Veronica Verkeersschool en binnenkort mag ik ook bij BMW Driving Experience in Zandvoort aan de slag als antislip instructeur."

1. Hoe ben je aan een baan als rijinstructrice gekomen?
"Toen ik nog op de VerkeersAcademie zat, moest ik als één van de laatste onderdelen van mijn opleiding stage gaan lopen. Ik wist nog dat de rijschool waar ik een paar jaar eerder mijn scooterrijbewijs had gehaald een erg gezellig bedrijf was, dus ging ik daarheen met de vraag of ik daar stage mocht lopen. Dat beviel erg goed en ben ik maar blijven hangen."


2. Altijd al een passie voor autorijden gehad?

"Ja, auto's en het rijden erin heeft me altijd aangetrokken. Ik wilde al vanaf mijn 7e mijn rijbewijs halen en heb ook echt 11 jaar lang gewacht tot ik alleen auto mocht rijden. Gelukkig heeft mijn moeder me toen ik een jaar of 11 was op karten gezet wat ik met veel plezier deed!" 


3. Wat vind je het tofst aan dit beroep? 

"Het leukste aan dit beroep vind ik de verschillende mensen die je elke dag ziet en dat als ze een verkeerssituatie op de ene manier niet begrijpen je een manier moet vinden om het toch logisch voor ze te maken. Eest dacht ik dat dit beroep helemaal bij me zou passen, omdat ik autorijden heel erg leuk vind, maar wat blijkt, je rijdt eigenlijk nooit meer zelf." 


4. Heb je wel eens minder leuke ritten meegemaakt?

"Ik heb een keer een ongeluk gehad toen ik met een cursist een spookfile in reed. Ik trapte heel hard op de rem om te voorkomen dat we op de stilstaande rij auto's voor ons klapte, maar de auto achter ons was iets minder vlot en reed vol achterop de lesauto."

 

Interview - Bo is rij instructrice!

5. Wat doe je wanneer iemand gewoon écht niet kan auto rijden?

"Ja, soms heb je inderdaad van die mensen waarvan je eigenlijk liever niet wil dat ze ooit op de weg komen. Toch moet je ze een kans geven om het te proberen en vaak na veel oefenen en hard werken komen ze een heel eind."

 
6. Hoe ziet jou toekomst eruit betreft het werk?

"Voorlopig blijf ik nog even lesgeven, omdat ik daar nog iets beter in wil worden. Maar alleen dat is toch een beetje saai. Daarom ga ik voor de afwisseling ook nog parttime bij BMW Driving Experience werken om antislip cursussen te geven."  


7. Wat is volgens jou de rede waarom er meer mannen rijles geven dan vrouwen?

"Ik denk dat dat komt omdat de gemiddelde man meer van auto's houdt dan vrouwen."

 
8. Als je één tip zou moeten geven die jij in de praktijk hebt geleerd, wat zou dat dan zijn?

"De beste tip die ik kan geven, is dat je altijd goed ver vooruit moet blijven kijken in de auto. Of je nu gewoon auto rijdt, op een circuit of op een circuit, door goed te kijken waar je heen wil rijd je beter."

- Zijn jullie werkzaam in de autobranche? Stuur dan jouw naam en baan naar [email protected] en wie weet komt jouw verhaal ook op www.carlounge.nl! - 

  • Tags:
  •