Trend: mug cake

Trend: mug cake

29-08-2017 - Weinig afwas, lekker toetje, klinkt makkelijk toch? Dat is het ook! De mug cake is al een tijdje een echte foodtrend. Zie hier hoe makkelijk het maken van een magnetron cake voor jou is.

Je kunt de mug cake zo gek maken als jij wilt. In dit artikel vind je het recept van de chocolade mug cake, de boerencake en de appel variant.

Apple Mug Cake
Ingrediënten:
1 ei
3 eetlepels havermout
½ banaan
kneepje honing
snuf kaneel
¼ tot ½ appel, fijn geraspt
1 eetlepel rozijnen
 
Bereiding:
Klopt het ei los in een grote koffiemok. Prak de banaan fijn en klop de puree door het ei in de mok. Voeg de havermout toe, en roer alle ingrediënten goed door. Nu kun je de appel, honing, rozijnen en kaneel toevoegen en wederom weer goed roeren. Zet de koffiemok in de magnetron voor 2,5 minuut. Check of de cake gaar is, anders kun je de mok nog een halve minuut langer in de magnetron stoppen. Laat de cake een minuut rusten en eet smakelijk!

____________________________________________________________________

Chocolade mug cake
Ingrediënten:
40 gram donkere chocolade  
2.5 eetlepels boter
2 eetlepels kristalsuiker
2 eetlepes zelfrijzende bloem
1 ei 

Bereiding:
Breek de pure chocolade in kleine stukken en stop ze in een grote koffiemok. Voeg de boter toe en smelt alles een halve minuut in de magnetron op 750 W. Roer zodat alle resterende stukjes chocolade zijn gesmolten. Voeg de suiker toe aan de gladde massa en vervolgens de bloem. Roer dit nogmaals goed door. Voeg het ei toe en meng krachtig tot je een mooi, glad deeg hebt. Bak de koffiemok 1 minuut in de magnetron op 750 W. Op dit moment heb je een cake die van binnen nog enigszins gesmolten is. Wil je de cake een vaste structuur geven? Bak de mok dan nog een halve minuut langer. Laat het twee minuten rusten en dan heb je de heerlijke chocolade mug cake!

___________________________________________________________________

Carrot Mug Cake
Ingrediënten:
Paar kleine worteltjes
1 rijpe banaan
1 ei
3 eetlepels teff (van Zonnatura)
1 eetlepel kaneel
Paar rozijnen
Paar walnoten of pecannoten
Lepeltje honing

Bereiding:
Doe de wortels, de banaan, het ei, de teff en kaneel in de staafmixer. Mix dit kort tot een beslag. Giet het in een magnetronbestendige mok/schaaltje. Plaats dit voor 3 minuten in de magnetron op 750 W. Controleer met een prikker of het beslag gaar is, anders kun je de cake nog 30 seconden in de magnetron stoppen. Serveer de mug cake met wat rozijntjes en noten en voeg wanneer nodig wat honing toe. Eet smakelijk!

– Heb jij wel eens mug cake op? Of gebruik je toch liever de oven? –