Elektrisch rijden?

12-10-2015 - Zijn we er al klaar voor dames, om elektrisch te gaan rijden? Uit onderzoek van een paar jaar geleden bleek dat wij daar toen nog helemaal niet enthousiast over waren...

En waarom dan niet? De belangrijkste reden om geen elektrische auto te kopen was de prijs. We waren namelijk nog niet bereid om een hogere prijs te betalen voor een elektrische auto. Ook waren we bang dat we onderweg stil zouden komen te staan door een lege accu. 

Grappig hier is weer het verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen waren er al van overtuigd dat de fabrikant slim genoeg zou zijn om iets te bedenken op het feit dat we niet plots stil zouden komen te staan, maar maakten zich dan wel weer zorgen om het imago dat rond een elektrische auto hangt. Uit onderzoek bleek ook dat men eerder een elektrische auto koopt omdat hij exclusief is en (in sommige gevallen) trendy. De factor milieu is dus nog niet eens de belangrijkste reden. 

Toch hebben we in Nederland wel een hoge verwachting gekregen van de elektrische auto. We zien al speciale laadpunten bij pompstations en ook bij ons in de straat zien we al meerdere huizen met een eigen laadpunt voor de stekkerauto. De verwachting is zelfs dat er in 2020 zo'n 200.000 elektrische auto's rondrijden. Nu is mijn vraag aan jullie: wel of geen elektrische auto?