Alle lippenbalsem-verslaafden opgelet!

Alle lippenbalsem-verslaafden opgelet!

26-09-2017 - De Belgische consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar lippenbalsems. De uitslag hiervan? Schokkend!

We kunnen er niet genoeg van krijgen, die lippenbalsems. Van Vaseline tot Maybelline Babylips en van de originele Labello's tot balsems met smaakjes. Toch zijn deze beautyproducten zo goed nog niet voor een mens.

De Belgische consumentenbond heeft vastgesteld dat vijftien lipbalsem-merken zelfs te hoge gehaltes van schadelijke stoffen (MOSH en MOAH) bevatten. Wat de schade kan zijn van het innemen van deze stoffen is nog niet duidelijk, maar er wordt gezegd dat dit kankerverwekkende gevolgen kan hebben.

De oliën MOSH (minerale oliën van verzadigde koolwaterstoffen) en MOAH zitten in meerdere cosmetische artikelen, maar wanneer deze producten voor de huid zijn bestemd kan het geen kwaad. Bij de lippenbalsems is het gevaar er wel, aangezien een groot gedeelte van het product wordt ingeslikt.

In 15 van de 21 lippenbalsems die getest zijn, werden de stoffen aangetroffen. Deze merken zijn: Aptonia, Avène, Carmex, Eucerin, La Roche-Posay, Labello Original en Sun protect, Le Petit Marseillais, Louis Widmer, Maybelline Babylips, Neutrogena, Vaseline, Vichy en Yves Rocher.

Bron: Belgische Consumentenbond

– Laat jij voortaan de Labello in de kast staan? –

  • Tags:
  •