Dit is wat jongeren vinden van zelf rijdende auto's

Dit is wat jongeren vinden van zelf rijdende auto's

12-10-2015 - In 12 landen is door het bandenmerk Goodyear een onderzoek gedaan onder totaal 2500 jongeren. Wat blijkt, er is maar 1/5 deel van deze jongeren die zichzelf over 10 jaar vervoerd ziet worden in een geheel zelfstandig rijdende auto.

Jongeren zijn wel enthousiast over auto's die gedeeltelijk zelfstandig kunnen functioneren, zoals een auto die zelf stuurt, maar het grootste gedeelte ziet nog steeds liever auto's die in beperkte mate zelfstandig zijn, zoals auto's met cruise control en andere hulpmiddelen bij het rijden. 

 

Dit is wat jongeren vinden van zelf rijdende auto's Dit is wat jongeren vinden van zelf rijdende auto's
Er is maar een heel klein gedeelte, zo'n 10 procent, die vertrouwen heeft in een zelfrijdende auto. Dat het merendeel dit vertrouwen nog niet heeft, komt onder andere door de nog onbekende tecnologieën en de betaalbaarheid. Vrouwen zijn wel een stuk kritischer dan mannen als het gaat om zelfrijdende auto's.
Je zult je waarschijnlijk ook afvragen hoe het dan zit met je privacy als je zo'n auto hebt. Uit dit onderzoek blijkt dat de jongeren in ons land zich daar vrij weinig druk om maken. Daarmee onderscheiden ze zich van de buitenlandse jongeren. Is het wat voor jou, zo'n zelfrijdende auto...?