De 10 grootste irritaties over je bijrijders.

De 10 grootste irritaties over je bijrijders.

11-11-2017 - Iedereen heeft vast een keer een ruzie tijdens het rijden meegemaakt. Of het nou je moeder is die zenuwachtig naast je zit terwijl je snelweg op gaat, is het je partner niet die vind dat je de drempels te hard pakt. Maar welke opmerkingen zijn nou het meest vervelend wanneer je aan het rijden bent? Je leest ze hier.

1. Snelheidsopmerkingen. Te hard of te zacht, het maakt niet uit. Het is gewoon onwijs irritant als iemand begint over de snelheid die jij bewust aan het rijden bent. Jij weet namelijk als geen ander dat hier géén flitspalen staan en je hier makkelijk 15 km per uur harder kunt.

2. Route te laat aangeven. Als bijrijder is het jouw taak om de route in de gaten te houden. Deze ongeschreven regel is overigens een probleem bij veel bijrijders. Het niet op tijd aangeven van het linksaf slaan op het kruispunt (wanneer je al op het kruispunt bent), wekt de nodige irritatie op.

3. “Als je nou eerder overschakelt, rijd je veel zuiniger”. Ja, dat klopt. Maar wij willen gewoon veel geluid maken tijdens het optrekken, dus laat ons!

4. “Pas op!” Ja schat, ik heb die remmende auto voor me ook gezien. Als iemand bekend is met de remafstand van mijn auto, dan ben ik het wel...

5. Ongegeneerd crackers en koeken gaan eten. Doe dit lekker in jouw eigen auto!

6. Op- en aanmerkingen over het inparkeren. Als ik de auto hier wil parkeren, dan doe ik dat. En hoe, of dat nou voor- of achteruit is, dat bepaal ik zelf.

7. Het achterlaten van kauwgum, lege boterhamzakjes, papieren omhulsel van Liga koeken, lege energieblikjes, oftewel, het dumpen van jouw rommel in mijn auto. Zó vervelend. Want wie kan het opruimen? Juist, ik.

8. “Mijn rijinstructeur zei dat je een drempel in de tweede versnelling moet nemen”. Heel leuk voor jouw rijinstructeur, maar we zitten momenteel in mijn auto, ik rijd, dus mondje dicht!

9. Zenuwachtig 'mee-rijden'. Je hebt van die bijrijders die op het puntje van de stoel gaan zitten, zenuwachtig met zijn/haar handen aan het bewegen is en meekijkt met elke bocht, elke rotonde en elke kilometer die je maakt. Wij bestuurders merken dit. En geloof me, dit is niet bevorderend voor onze rijstijl. Houd hier mee op!

10. Continu op je telefoon zitten. Luister, we zitten samen in deze auto, we moeten ons samen zien te vermaken, dus leg je telefoon neer en praat met mij in plaats van het constant maken van selfies en likes van Facebookberichten.

De 10 grootste irritaties over je bijrijders.

- Wat zijn jouw grootste irritaties over je bijrijders? -