How to: Autodiefstal voorkomen

14-12-2017 - Om autodiefstal te voorkomen is het vanzelfsprekend dat je de auto op slot doet en je geen waardevolle spullen zichtbaar hebt in de auto. Toch zijn er nog een aantal handige tips en trics die de kans op diefstal verkleint.

Kies er bijvoorbeeld voor om alarmstickers op de ramen te plakken. De meeste auto's (vooral nieuwe modellen) zijn standaard uitgerust met een goed beveiligingssysteem, maar dat is van buitenaf niet zichtbaar. Met deze stickers (€7,95) schrik je dieven af.

Voor degene onder ons die wel vaak kostbare spullen in de auto hebben liggen, zoals camera's, laptops of navigatiesystemen, is een een zogeheten Mobi Safe. Dit is een inklapbare, braakwerende “kluis”. Je hebt deze Mobi Safe in verschillende formaten, zodat jij hetgeen wat jij wilt beschermen erin past. Het is ook mogelijk om de Mobi Safe te verzekeren voor het geval dat deze alsnog wordt gestolen.

Ook kun je kiezen voor een stuurslot of handremslot. Ook dit zorgt ervoor dat dieven minder snel voor jouw auto zullen gaan. Een stuurslot zet je makkelijk vast aan het stuur en creëert dat jouw auto de autokrakers afschrikt. Ideaal! Zie hier een stuurslot (€27,99) die makkelijk in gebruik is en lekker opvalt.

How to: Autodiefstal voorkomen

Een andere optie voor een stuurslot is het pedaalslot (€30,95). Deze is niet tot nauwelijks zichtbaar voor dieven, maar zorgt ervoor dat autorijden onmogelijk wordt. Ze kunnen dat weliswaar inbreken, maar de auto meenemen is niet mogelijk.

How to: Autodiefstal voorkomen

Een wat duurdere manier om jouw auto goed te beveiligen, is door je (zij)ramen te laten graveren met jouw kenteken. Het wordt voor de autodief een dure grap om alle ramen te moeten vervangen en dus een stuk minder aantrekkelijk.

Mocht je niet al een goed alarmsysteem in jouw auto hebben zitten, kun je deze ook zelf aanschaffen. Er zijn namelijk heel veel verschillende auto alarmsystemen te verkrijgen. Zorg er wel voor dat het alarm een TNO-SCM goedgekeurd systeem is en laat deze door een SCM-erkend bedrijf installeren. Soms is het ook mogelijk om korting te krijgen op de premie van je autoverzekering wanneer je kunt aantonen dat je jouw auto hebt vo orzien van een gekeurd alarm.

- Hoe bescherm jij jouw auto tegen diefstal? -