Weg met dat woord 'genderneutraal'

07-12-2017 - Jaarlijks komen er talloze woorden, spreekwoorden of zinnen bij waar wij Nederlanders ons ontzettend aan kunnen ergeren. In 2016 was het meest vervelende woord 'diervriendelijk vlees' en met volle overtuiging is de nummer één van dit jaar 'genderneutraal' geworden.

Niet alleen vinden Nederlanders het woord 'genderneutraal' vervelend klinken, ook is hier sprake van een discussie. Waar er het afgelopen jaar veel gepraat is over het geen onderscheid mogen maken tussen de verschillende sekses, blijkt dat juist dit probleem tot de nodige irritatie zorgt. Oftewel, weg met het woord én weg met de discussie!

Andere kanshebbers dit jaar waren:
- In je kracht staan: Een zin dat met name op kantoor veel gebruikt wordt. Het betekent 'het beste van jezelf laten zien'. Zullen we het gewoon houden bij de betekenis in plaats van 'in je kracht staan'? Klinkt veel lekkerder.

- Papadag: Het is natuurlijk van de zotte dat wanneer de vader voor de kinderen zorgt, hier een term aan vast zit. Je bent elke dag vader van je kinderen, dus scheid uit met die onzin!

- Shinen: synoniem voor schitteren en stralen. Tikkeltje overdreven, dat 'shinen'. Laten we het gewoon bij ons eigen Nederlandse taaltje houden.

- Duurzaam. Iets wat we dag in, dag uit horen. Een product of dienst waar zo min mogelijk grondstoffen voor zijn gebruikt. Wij vinden het meer een commerciële manier om je product op de markt te zetten. Aangezien iedereen het woord toepast, is alles zo duurzaam niet meer.

– Aan welk woord irriteer jij je het meest? –

  • Tags:
  •