How-to: nooit meer statisch haar

28-12-2017 - Het is vrijwel onmogelijk om je haren in de winter in toom te houden. Buiten is het koud, binnen warm, oftewel; je haren knetteren en gaan alle kanten op behalve de juiste. Lees hier de tips hoe jij statisch haar tegen kunt gaan.

Door het borstelen, stijlen, föhnen of het dragen van wollen/gebreide kleding worden haren elektrostatisch geladen. Haren krijgen deze tijd van het jaar niet voldoende vocht binnen en de koude lucht droogt het haar uit. Hierdoor nemen de negatief geladen deeltjes de overhand van de positief geladen deeltjes en dit veroorzaakt statisch haar.

 

Tips:

  • Allereerst is het belangrijk dat we het haar zwaarder maken, zodat het haar minder gevoelig is voor elektrostatische lading. Begin met shampoo en conditioner die vochtinbrengend zijn. Daarnaast gebruik je één keer per week een goed voedend masker (het liefst van hetzelfde merk als de shampoo en conditioner), zodat je jouw haren goed hydrateert. Een goed verzorgende shampoo is bijvoorbeeld de Dove Shampoo Advanced Hair Series. 

  • Om het haar nog meer te verzwaren, doen we ook op het droge haar net wat meer product in dan normaal. Je kunt kiezen voor een beetje wax in de punten van je haar, maar ook conditioner of maskers doen het werk prima.
  • Kammen en borstelen. Het borstelen van de haren creëert vaak het statische effect. Toch wil je goed voor de dag komen en kan dat niet met een bos klitten. Probeer het borstelen zo veel mogelijk te beperken, maar als je het moet doen, spuit dan voor het borstelen wat haarlak in de borstel met een anti-pluis of anti-statisch effect. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de L'Oréal Paris Elnett Satin Sleek. Belangrijk is dat je in de winter kiest voor een borstel met nylon haren of varkenshaar!

  • Voor de extremere gevallen onder ons die écht veel last hebben van statisch haar kun je ook kiezen voor een elektrische borstel met anti-pluis effect. Deze borstels maken het haar zijn gladheid en glans terug te geven zonder het statisch te maken. Een voorbeeld van zo'n borstel is de Braun Satin Hair Brush.

  • Vermijd gebreide of wollen kleding. Mocht je toch je favoriete dikke muts op willen zetten, spuit dan eerst wat haarlak op de muts voordat je hem op zet.
  • Ben je op een feestje en heb je niets bij je? Water kan je een handje helpen. Maak je handen vochtig en haar je handen vervolgens door je haar. Let op, dit is wel tijdelijk!

– Heb jij veel last van statisch haar? –