Waarover stelletjes ruzie hebben achter het stuur

24-12-2017 - Soms kunnen we elkaar wel achter het behang plakken. Of het nou gaat over de schoonouders, geldzaken, het huishouden of over de kinderen, we zijn het nou eenmaal niet altijd met elkaar eens. Zo herkent ook ieder stel de welbekende ruzie in de auto. De meest voorkomende oorzaken van de ruzies achter het stuur lees je hier.
  • Navigatie. Toch wel nummer één rede om ruzie te krijgen. Iemand moet verantwoordelijk zijn voor de route. En als de tomtom dan nét te laat aangeeft dat je de afrit had moeten nemen, dan is het natuurlijk niet de schuld van de Tomtom, maar van de persoon naast je.

  • Muziek keuze. Als je beide een andere muzieksmaak hebt, loopt de irritatie in de auto hoger op dan normaal. De één luistert liever naar het gebral op BNR nieuws radio, terwijl de ander alleen luistert naar de top-40. Tja, wie wint er in deze? Succes!
  • De juiste temperatuur. Aaargh, partners die het liefst de hele rit met een open raam rijden. En dat terwijl jij én geen zin hebt om in de tocht te zitten, én geen zin hebt om straks je haar opnieuw te moeten doen én het gewoon onwijs koud hebt.
  • Het niet op tijd vertrekken. Je partner heeft er een handje van om altijd te laat te komen. Dit is een kwestie van het op tijd vertrekken van huis. Helaas is niet iedereen hier even goed in en is de partner de dupe van de laatkomer. Irritant! En dan moet je nog een hele rit... Succes.

  • Een puinhoop maken van de auto. Prima dat je ervoor kiest om je boterhammen niet gewoon thuis op te eten, maar in de auto. Dat hoeft alleen niet te betekenen dat de auto de dupe is van ál jouw broodkruimels. “Houd het schoon schat, ik moet er morgen nog mee naar mijn werk”. Dit is een veel voorkomend probleem in de auto. Dus als we allemaal onze eigen bende opruimen, is er niets aan de hand!

– Waar hebben jullie ruzie over in de auto? –