How-to: de winterperiode doorkomen

How-to: de winterperiode doorkomen

14-01-2018 - Moe, futloos, het liefst thuis willen blijven, gebrek aan motivatie, het zijn allemaal kenmerken die passen bij de winterperiode. Vaak ontstaat deze dip door het gebrek aan vitamine D (zonlicht), maar je kunt dit tegengaan! Lees hier 5 praktische tips om deze winterperiode makkelijk door te komen.

1. Verzorg jezelf goed. Bij goede verzorging, zoals het regelmatig opdoen van een maskertje, lange douchemomenten inplannen, je nagels lakken of je haren in de krul te zetten en motiveer je jezelf om goed voor de dag te komen. Ook voorkom je hiermee dat je dagen lang thuis zit en het liefst de deur niet uit wilt.

2. Zorg dat je alle vitamines die je deze winter niet tot je neemt, toch binnen krijgt. Wij bij Carlounge nemen dagelijks een 'vitamineshot' om toch de nodige ijzers, vitamine D en overige (belangrijke) pillen. Onze shot ziet er als volgt uit:

How-to: de winterperiode doorkomen

3. Heel cliché, maar lichaamsbeweging en gezond eten is toch wel één van de beste manieren om weer fit en actief te worden. Wees niet bang, we vragen niet van je om 3 keer per week in de sportschool te staan of om de hele week alleen maar broccoli te eten, maar kijk eens naar de andere mogelijkheden. Heb je een blender? Gebruik deze dan! Kies voor een groente en/of fruit shake in de ochtend in plaats van je broodje pindakaas. Of ga op een zondagmiddag een wandeling langs het strand maken. Zo houd je de lol er nog een beetje in, maar zal je met een heerlijk, opgewekt gevoel thuiskomen.

4. Neem een weekend de tijd om het huis eens goed schoon te maken. Een opgeruimd huis is een opgeruimd koppie. Met schoonmaken bedoelen we niet alleen stofzuigen en de was doen, maar ga met de plumeau het hele huis door, neem alle hoekjes, lades en kastjes mee waar je al maanden niet op of om naar heb gekeken. Geloof ons, dit geeft je weer energie voor 6! Plus, nu kan je eindelijk je vriendinnen weer eens uitnodigen voor een lunch bij jou thuis.

5. Stap af van Netflix en Candy Crush en kies voor gezelligheid met je familie en vrienden. Het gevaar in de winter zit 'm vaak in het opsluiten van jezelf in huis. Doe dit vooral niet! Ga er op uit, ga winkelen met je moeder, drink vaker een wijntje met je vriendinnen in de plaatselijke kroeg en ga weer op date met je vriend in plaats van elke avond samen op de bank.

  • Tags:
  •