How-to: volle lippen zonder botox

26-01-2018 - Helaas is het genetisch bepaald of je dikke of dunne lippen hebt. De één is gezegend met Angelina Jolie lippen en de ander moet het doen met dunne, onopvallende lippen. Toch zijn er een aantal tips om je lippen voller te laten lijken zonder dat je veel geld moet neerleggen voor botox. Wil jij weten hoe? Lees dan snel verder.

Vrijwel alle beautymerken hebben een product in hun assortiment die beweren dat je er vollere lippen door krijgt. Toch blijkt dit negen van de 10 keer niet het gewenste effect te hebben. Of er zitten producten in die je liever niet op je gezicht wilt smeren, of het product begint ineens erg te prikken. Maar wat werkt dan wel? We hebben 5 tips voor je opgesomd met (tijdelijke) manieren om vollere lippen te krijgen.

1. Scrubben! De makkelijkste manier om je lippen een voller effect te geven is door je lippen te scrubben. Dit kan je doen door met je tandenborstel zachtjes over je lippen te bewegen of je kunt ervoor kiezen om een speciale lipscrub te gebruiken. Deze truc geeft een natuurlijk effect en het resultaat is zeker zichtbaar, maar helaas duurt dit maar 4 uurtjes en dan zijn je lippen weer als normaal.

2. Gebruik een lippotlood én een lipstick. Zorg ervoor dat het potlood net een tint donkerder is dan de lipstick, waardoor je lippen groter ogen dan dat ze zijn. Je kunt ervoor kiezen om het potlood nét buiten je natuurlijke liplijn te zetten, waardoor je lippen direct ook voller zijn. Kies bijvoorbeeld voor de lipkit van Barry M waarbij je zowel de (matte) lipstick, als het bijpassende lippotlood krijgt (€12,50)

 

 

3. Lippen contouren. Door middel van een aantal handige contour trucjes kun je jouw lippen groter laten lijken dan dat ze zijn. Kies er bijvoorbeeld voor om wat highlighter te gebruiken op de brug van je lippen (het hoogste gedeelte van je bovenlip) en een contourlijntje te trekken langs het laagste gedeelte van je onderlip.

4. Gebruik een gloss! Na het scrubben, contouren en tekenen van je lippen is het opdoen van een mooie, bijpassende lipgloss de 'finishing-touch'. Je kan ervoor kiezen om een lipgloss te gebruiken met een plumping effect, zoals deze van MAC (€21,50), maar een mooie, glanzende lipgloss geeft al gauw het 3D effect wat wij willen.

5. Verzorgende producten. Zoals er eerder al is verteld, zijn er talloze producten die volle lippen beloven. Toch zijn er een aantal items die wel degelijk werken en ook nog eens goed zijn als verzorging van de lippen.

  • Tags:
  •