Dit plekje van je lichaam wordt (vrijwel) nooit schoongemaakt...

01-02-2018 - Ook al sta je 3 keer per dag onder de douche, er is een plekje op je lichaam die, ook jij, hoogstwaarschijnlijk vergeet te wassen. Maar, dat is vanaf nu verleden tijd!

Het plekje waar we het over hebben is namelijk je navel. Volgens een onderzoek in North Carolina zitten er gemiddeld 67 verschillende bacteriën in elke navel. Bah! Maak je je navel niet goed schoon, dan kan een opeenstapeling van bacteriën, vuil, zweet, lotion en pluis een nare geur ontwikkelen in je navel. Dit kan leiden tot infecties en jeukerige huid. Iets wat we het liefst willen voorkomen!

Dit plekje van je lichaam wordt (vrijwel) nooit schoongemaakt...

Ondanks dat douchen en wassen het meeste pluis, kiezen en andere 'zooi' zou moeten kunnen verwijderen, is het belangrijk dat je één keer per week extra aandacht geeft aan je navel. Dit betekent dat je 'm ook van binnen goed moet schoonmaken. Je kan dit doen met een wattenstaafje en wat pure alcohol om de bacteriën te doden, maar heb je dit op korte termijn niet in huis kies dan voor een watje met wat zeep.

Tijdens het lezen van dit artikel heb je wellicht al even in je navel gekeken of alles wel 'under-control' is. Mocht dit niet het geval zijn, of krijg je de nare geur of infecties zelf niet weg? Plan dan een bezoekje bij de huisarts of dermatoloog, voordat de schade nóg groter wordt. Geen zorgen, ze hebben vast wel eens erger gezien!

  • Tags:
  •