Musthaves voor de thuissporter

07-02-2018 - Niet iedereen vind het waard om €35 euro per maand uit te geven aan de sportschool. Daarnaast kan het thuis sporten net zo effectief zijn als een uur in de gym doorbrengen. Met deze musthaves weet je zeker dat jij heerlijk kunt gaan sporten in je eigen huis. Check het nu!

Fitness tools
Met deze thuistrainers weet je zeker dat je jouw doelen gaat behalen. Van armen tot buik en van benen en billen tot je conditie, deze items zijn onmisbaar voor een thuissporter.

TRX – Het ziet er wat ingewikkeld uit, deze TRX band. Toch is het super makkelijk in gebruik en kun je alle spiergroepen trainen die jij wilt. Je maakt de band vast aan een (sterke) deur zodat je met jouw eigen gewicht kunt gaan trainen. Je kunt er dus ook voor kiezen om lekker buiten te gaan sporten.

 

Push up grips – Voor de ervaren sporters onder ons zijn deze push up grips perfect. Heb jij de push up goed onder de knie? Dan kun je jezelf hiermee nóg meer uitdagen. Met deze grips kan je namelijk verder zakken dan dat je met een normale push-up kan.

 

Fitnessbal – Met de fitnessbal kan je alle kanten op. Bil- en beenspieren, buikspieren en ook je balans worden hiermee gigantisch uitgedaagd. Waar je een crunch of een sit-up doet op de grond, moet je op deze bal ook nog eens je balans zien te vinden. Hierdoor ga je alle spieren gebruiken om jezelf 'staande' te houden, waardoor de uitdaging nóg groter wordt.

 

Trainingswiel – Ook deze tool is voor de ervaren sporters onder ons die al wat langer bezig zijn met het trainen van de buikspieren. Met dit trainingswiel weet jij zeker dat je de volgende dag spierpijn hebt. Durf jij het aan?

 

Springtouw – Niet alleen wil je met sporten je spieren trainen, ook moet je conditie worden opgebouwd. Dit kan je doen met verschillende fitnessapparaten, maar een springtouw werkt net zo goed! Kies er bijvoorbeeld voor om je 5 minuten voor je training begint, warm te springen of aan het einde van de training je hartslag nog even omhoog te laten schieten. Doe je dit dagelijks? Dan zul je snel verbetering zien en voelen betreft jouw conditie.

 

Dumbell set – Bij aanschaf van een dumbell set is het belangrijk dat je nog kunt groeien in de kilo's. Natuurlijk begin je niet gelijk met veel kilo's, maar iedereen wilt vorderingen boeken! Kies daarom voor een dumbell set als deze, waardoor je naar een totaal gewicht van 30,5 kilo kunt werken.

 

 

Fitness elastiek – Met deze tool kun je wederom weer veel verschillende spieren trainen, zoals de rug, borst, armen, billen, benen, buik en schouders. Op het internet zijn er veel verschillende oefeningen te vinden die je kunt uitvoeren met deze weerstandsband.

 

Fitness accessoires
We hebben de thuistrainers al besproken, maar ook zijn er accessoires die het sporten bij jou in de woonkamer een stuk leuker én makkelijker maken. Kijk snel verder voor de fitness accessoires die jij wilt hebben.

Yogamat – Niets is zo vervelend om je grond oefeningen te moeten doen op een harde ondergrond. Het kan je verwondingen geven die makkelijk te voorkomen zijn door een fitnessmat / yogamat aan te schaffen. In alle kleuren verkrijgbaar!

 

Enkel/pols gewichten – Na een tijdje groeien je spieren, wordt je strakker en boek je resultaten. Ook dan moet je jezelf blijven motiveren om door te groeien. Maar hoe doe je dit? Kies bijvoorbeeld voor extra enkel/pols gewichten waardoor de oefeningen die je makkelijk kunt uitvoeren, toch wat moeilijker maakt. Extra kilo's betekent harder trainen. Dat willen we allemaal, toch?

 

Eiwitshaker – Hoe meer je traint, hoe meer eiwitten je lichaam nodig heeft. Het (intensief) sporten creëert beschadigingen in je spieren en met eiwitten kun je dit weer herstellen. Toch haal je vrijwel nooit alle eiwitten die je lichaam nodig heeft uit je dagelijkse voeding. Hiervoor zijn er eiwitshakes op de markt gekomen. Hoe tof om deze shakes dan in een hippe beker te drinken?

- Sport jij veel thuis? - 

  • Tags:
  •