De meest voorkomende kleuren auto's van de wereld

06-02-2018 - Welke kleur auto is waar het populairst? Dat wij voornamelijk in witte, zwarte, grijze of zilveren auto's rijden, dat zien we op de weg. Maar geldt dit ook voor Europa? Of voor de rest van de wereld? Je leest het hier.

Een kleurrijke auto is leuk, maar de kans bestaat dat je er na een tijdje op uitgekeken raakt. Dit is dan ook terug te zien in de onderstaande infographic waaruit blijkt dat zo'n driekwart van alle auto's op de wereld nog altijd wit, zilver, grijs of zwart zijn. Niet heel creatief of opvallend, maar toch de populairste.

De meest voorkomende kleuren auto's van de wereld

De grootste winnaar wereldwijd is nog altijd wit. Met een duidelijke 37% spant deze kleur de kroon! Toch zal dit niet gelden voor Nederland, want we kunnen ons niet voorstellen dat ruim één derde van de auto's hier wit is. Wellicht zijn wij Nederlanders toch wat eigenzinniger dan dat we denken!

Duidelijk uit deze infographic wordt dat wij mensen graag in een opvallende, gekleurde auto zouden willen rijden, maar dit toch niet altijd durven. Veel verder dan blauw of rood zullen we niet snel gaan. Of geldt dat voor jou wel?

[Afbeelding © Roberto Lusso - Fotolia]

  • Tags:
  •