Ha! Wij eten sushi niet op de juiste manier

19-02-2018 - Ervaren of niet, hoogstwaarschijnlijk eet jij net als talloze anderen sushi helemaal verkeerd. Ook bij het eten van dit overheerlijke voedsel zit een ware etiquette aan vast. Ben jij benieuwd hoe je sushi volgens de Japanners écht hoort te eten? Lees dan snel verder.

Regel 1: Die chopsticks zijn leuk hoor, vooral als je ze eenmaal doorhebt. Maar wist je dat je sushi ook gewoon met je handen kan eten? Aan jou de keus!

Regel 2: Het is de bedoeling dat je niet de rijst in het bakje met sojasaus drukt, maar juist de vis. Een klein beetje is genoeg! Het is namelijk niet 'volgens de regels' om sojasaus met sushi te eten, maar sushi met sojasaus.

Regel 3: Lekker hoor, dat papje van sojasaus met wasabi... Maar een echte no-go! De wasabi hoort direct op de sushi gelegd te worden.

Ha! Wij eten sushi niet op de juiste manier

Regel 4: Gember. Je houdt ervan of je vind het vreselijk. Toch is het voor de liefhebbers niet de bedoeling om een plak gember op je sushi te leggen. In tegendeel! Gember haalt namelijk de smaak van de sushi weg, wat zonde is. Je eet de gember tussen de sushi's door, zodat de smaakpapillen in je mond worden geneutraliseerd en je de volgende sushi dus extra goed proeft.

Regel 5: Nigiri's zijn vaak te groot om in één keer in je mond te stoppen. Toch is het niet de bedoeling om de nigiri in tweeën te snijden met je chopsticks. Stop de nigiri in één keer in je mond. Wil je het écht doen op de etiquette manier? Zorg er dan voor dat de viskant je tong raakt wanneer je de sushi in je mond stopt.

Regel 6: Sushi van de plaatselijke supermarkt smaakt natuurlijk niet zo lekker als wanneer het vers voor je wordt bereid. Toch hebben we soms de drang om sushi te eten en halen we het toch maar snel bij de AH. Belangrijk is dan wel dat je de sushi op kamertemperatuur eet en niet wanneer het rechtstreeks uit de koeling komt. Haal de sushi dus een half uur voor het eten uit de koelkast.

– Eet jij sushi volgens de regels? –

  • Tags:
  •