How-to: rust creëren in de badkamer

27-02-2018 - We willen allemaal een opgeruimde, schone, rustige badkamer waar we ook daadwerkelijk tot rust kunnen komen. Helaas is dat dankzij stofdeeltjes, kalkaanslag, te veel verschillende haarlakjes en andere zooi niet altijd mogelijk. Carlounge geeft je tips hoe je jouw badkamer weer relax-proof kunt maken.

Zonder dat je het doorhebt is de badkamer één van de meest gebruikte ruimtes in je huis. Niet alleen passeert het hele gezin de badkamer regelmatig, ook dient deze ruimte als toilet, opmaakplek, doucheruimte en opbergplek voor al het kleine spul en beautyproducten. Het gevolg hiervan, een bende!

How-to: rust creëren in de badkamer

Stap 1 – Opruimen

Allereerst gaan we de badkamer eens goed uitpluizen. Begin daarom ook met het leeghalen van alle kastjes, lades en andere plekken waar spullen staan. Leg dit allemaal op de grond en spit eens goed door alles heen. Wat kan er weg:

 • Alles wat over datum is
 • Alles wat stuk is
 • Alles wat je toch niet gebruikt
 • Alles wat eigenlijk ergens anders hoort te liggen.

 

Stap 2 – Schoonmaken

Maak alle lades en kastjes eens grondig schoon. Het is een walhalla voor stofdeeltjes en overige troep om zich op te hopen. Naast het soppen van de kastjes kun je ook een doekje halen over de badkamer producten die al een langere tijd in de kast staan. Neem bijvoorbeeld die bodylotion die je van de vriendin had gekregen afgelopen kerst, maar die nog steeds gesloten in je kastje staat. Een aantal tips:

 • Bewaar geen medicatie in de badkamer! Medicijnen zijn niet geschikt voor temperatuurschommelingen en mogen ook absoluut niet in aanmerking komen met vocht en water.
 • Vergeet je tandenborstelhouder niet schoon te maken! Een plek waar vochtige resten zich snel ophopen, maar wat toch gauw vergeten wordt. Veel van deze houders zijn er gewoon voor gemaakt om de vaatwasser in te gaan, dus go for it!
 • Een ander probleem in de badkamer is de o-zo vieze douchemat. Tijd voor een wasbeurt! Controleer of je douchemat geschikt is om de wasmachine in te gaan. Vaak kan dit gewoon op 30 graden, no problemo!
 • Bewaar juwelen en sieraden ergens anders dan in de badkamer. Metalen en water/vocht gaan niet goed samen. Heb je geen andere plek waar je het kunt opbergen? Kies dan voor een waterdichte opbergbak of doosje.
 • Schimmel in je voegen? Dit los je makkelijk op met een tandenborstel en bleekmiddel. Breng het bleekmiddel aan op je borstel en wrijf dit in de voegen. Laat dit een half uur intrekken en spoel daarna af met water. Je voegen zijn weer als nieuw!
 • Oplossing tegen kalkaanslag? Smeer je douchewand of douchekop in met een mengsel van lauwwarm water en een beetje glansspoelmiddel van de vaatwasser. Tien minuten intrekken en klaar is Kees.

Stap 3 – Herindelen

Tijd om al je producten en spullen weer een nieuw, overzichtelijk plekje te geven. De deodorants bij de lichaamsproducten en de borstel bij de krul- en stijltang. Opgeruimde kasten geeft rust, echt waar! Probeer de zichtbare ruimte zo opgeruimd mogelijk te houden met zo weinig mogelijk spullen. Kies er bijvoorbeeld voor om alleen je tandenborstel, tandpasta en handzeep op je wasbak te hebben staan, de rest berg je op in de kasten.

 


Stap 4 – Kleurgebruik

Voor degene die van een écht opgeruimde badkamer willen gaan, kies er dan voor om zo weinig mogelijk (verschillende) kleuren toonbaar te hebben. Vaak werken zandkleuren, taupe kleuren, wit, grijstinten en zwart het beste in de badkamer. Koop dan ook al je accessoires, zoals douchemat, handdoeken, zeepjes, tandenborstelhouder, enzovoorts in dezelfde kleuren. Kaarsen werken ook erg rustgevend in de badkamer. Deze hoeven uiteraard niet altijd aan te staan, maar een heerlijke geurkaars tijdens het badderen zorgt voor sereniteit.

 

Stap 5 – Schoon houden

Nu is het alleen nog een kwestie van schoonhouden. Plan één dag in de twee maanden uit om deze handelingen opnieuw uit te voeren. Rust gegarandeerd!

 

De favoriete badkamer accessoires van Carlounge:

How-to: rust creëren in de badkamer

ÉÉN: Hotelslippers wit (€9,95)

TWEE: Rivièra Maison badkamer spiegel (€499)

DRIE: Rivièra Maison badkamer mand (€44,95)

VIER: Rituals geurkaars (€19,95)

VIJF: Antislip badmat taupe (€39,95)

ZES: Make-up organizer (€8,95)

ZEVEN: Badtextiel 10 stuks 50 x 100 cm (€46,50)

ACHT: Badjas taupe (€77,95)

NEGEN: Zeepdispenser beige (€39,95)

 • Tags:
 •