Werkt het echt? Koplampen schoonmaken met tandpasta?

22-03-2018 - Wellicht heb je het wel eens voorbij zien komen op het internet. Je schijnt namelijk met (whitening) tandpasta de koplampen van de auto weer schoon en blinkend te krijgen. Maar werkt het echt? Carlounge test het uit.

Zoals jullie kunnen zien is de Carlounge auto al een tijdje niet gewassen. Tijd om te kijken of het écht werkt om je koplampen schoon te maken met tandpasta. Het schijnt een wondermiddel te zijn, maar is dat ook zo?

Wat heb je nodig?

  • Schuurspons
  • Whitening tandpasta
  • Droge doek / microvezeldoekje

Hoe?
Je doet wat tandpasta op het schuursponsje en wrijft zachtjes de tandpasta over de gehele koplamp. Er verschijnt een witte waas die je vervolgens afneemt met een droge of licht vochtige doek. That's it!

En?
Zoals je hieronder ziet zijn de koplampen zeker schoner dan dat ze waren. Ze glanzen weer en alle viezigheid die erop zat, is er vanaf. Toch krijgen we de indruk dat je dit resultaat ook kunt krijgen met een reinigende spray of speciale glasdoekjes. We staan niet versteld van het resultaat, zoals alle internetsites en hacks ons beloofden. Schoon? Absoluut! Bijzonder? Muaah, niet echt.

Oftewel, heb je niets in huis om je auto mee schoon te maken? Maar zijn je koplampen erg vies? Dan kun je de tandpasta pakken uit je badkamer. Heb je andere schoonmaakmiddelen liggen? Dan kan je die net zo goed gebruiken.


 

  • Tags:
  •