How-to: een fijne werkplek creëren thuis

23-03-2018 - Door de digitalisering zien veel bedrijven de kracht achter thuiswerkers. Je hoort het dan ook steeds vaker, mensen die thuis werken en niet dagelijks naar kantoor hoeven. Maar hoe zorg je ervoor dat je een rustige, fijne werkplek creëert? Carlounge geeft je tips.

Een inspirerende, fijne werkplek is een absolute must! Een plek waar je ongestoord je werk kunt doen en het liefst zo productief mogelijk. Toch is dit zo makkelijk nog niet. Thuis zijn er namelijk veel prikkels die je af kunnen leiden. Denk aan de was die ook nog even gedaan moet worden of de buurvrouw die aanbelt voor een bak koffie. Wij geven je tips en inspiratie zodat jij jouw werkzaamheden wel kunt verrichten zonder afgeleid te worden.

Tip 1 – Genoeg daglicht
Hoe meer daglicht, des te beter kun jij werken. Niet alleen zorgt licht ervoor dat je minder snel vermoeit raakt, ook werkt het een stuk prettiger.

 

Tip 2 – Opgeruimd staat netjes
Een rommelig bureau brengt voor de meesten stress en afleiding met zich mee. Kies voor een aantal handige opbergdozen, pennenbakken, mappen voor alle losse blaadjes en kabeldozen om alle snoeren mee weg te werken.

Pennenbak bamboe (€34,90)

 

Ringband map (€12,99)

 

Living rieten mand (€49,95)

 

Tip 3 – De juiste meubels
Het is onwijs belangrijk dat je bureau en bureaustoel fijn en comfortabel zitten. Een hele dag achter je laptop zonder een juiste zithouding en je krijgt gegarandeerd last van je rug of nek aan het einde van de dag. Ook het bureau moet op de juiste hoogte zijn. Kijk daarom ook voor aanschaf van een bureau in het onderstaande tabel voor de hoogte die jij moet hebben.


Bron: Bas kantoormeubelen

 

Bureau ESCAPE (€199,-)

 

Bureaustoel (€119,-)

 

Tip 4 – Kies voor rustige kleuren
Kleuren kunnen bepaalde emoties met zich meebrengen. Zo staat geel voor energiek, vrolijk, levendig en staat blauw voor betrouwbaarheid en rust. Kies daarom ook voor het juiste kleurgebruik in het kantoor. Werken in een ruimte waar subtiele kleuren worden toegepast is beter voor de productiviteit. De kleuren wit, taupe, grijs, antraciet, mosgroen, zwart en babyblauw doen het altijd erg goed!

 

Tip 5 – Decoratie
Alle vorige tips voltooid? Dan is het tijd voor de aankleding. Hier haal je jouw inspiratie uit! Kies voor toffe notitieboekjes, opvallende dagplanners, letterborden, moodboards, planten, inspiratiewanden en ga zo maar door!

Geurstokjes Bolsius (€12,50)

 

Notitieboek marmer (€12,99)

 

Letterbord (24,95)

 

Kunst vetplanten in pot 3 stuks (€59,99)

 

- Werk je liever op kantoor of thuis? - 

  • Tags:
  •