Tips en trics voor het opzetten van je eigen bedrijf

26-04-2018 - Heb jij de ambitie om je eigen bedrijf te beginnen? Wacht dan niet langer! Met deze tips en trics ben jij goed voorbereid.

Je hebt al jarenlang de ambitie om voor jezelf te beginnen. Of het nou is omdat je een eigen product wil lanceren, je mensen wilt helpen met de kennis die jij hebt opgedaan tijdens je studie of omdat je de tofste, nieuwe loungebar wilt beginnen in de stad, ondernemen is niet zo maar iets. Het begint bij het geloof in jezelf. Lees hier 10 tips en trics waardoor jouw bedrijf een succes zal worden.

 

#1 – Doen! Het begint bij het fantaseren en dromen, maar nu is het tijd om te doen! Pak je spullen en ga naar de kamer van koophandel. Start je eigen bedrijf op, want vanaf dan is de hoge drempel weg.

#2 – Voorbereiding is het halve werk. Door goede voorbereidingen te treffen zal je minder snel voor moeilijke keuzes en dilemma's komen te staan. Doe onderzoek naar een betrouwbare accountant in de buurt, schrijf uit hoe jouw website eruit moet komen te zien, heb jouw perfecte bedrijfslogo al in je hoofd zitten nog voordat je naar de ontwerper gaat. Zo houd je de touwtjes in handen.

#3 – Uitstraling. Jij bent het visite kaartje voor je klanten. Ook al heeft jouw product of dienst niets met het uiterlijk te maken. Iedere potentiële klant zal eerst jouw uiterlijk zien nog voordat ze je hebben gesproken. Met de juiste outfit, een verzorgde make-up look en de styling heb jij al één punt gewonnen.

#4 – Netwerken. Waar je ook bent, wie je ook ontmoet, ga netwerken! Je komt veel sneller een bedrijf binnen op het moment dat je al eens iemand hebt gesproken van de werknemers daar. Ook al denk je dat je niets hebt aan die schilder, wellicht kent hij weer mensen die wel relevant zijn voor jouw bedrijf.

#5 – Wees creatief. Niet alleen rondom je product of dienst is creativiteit erg belangrijk. Neem dit ook mee in de huisstijl die je aanbiedt. Je website, visitekaartjes, outfit en sociale media kanalen moeten allemaal dezelfde emoties en interesse opwekken en één geheel zijn.

#6 – Stel doelen op. Wat wil jij na een jaar bereikt hebben? Of het nou doelen zijn omtrent het financiële plaatje, of het aantal werknemers die je wilt werven, de hoeveelheid unieke bezoekers op je nieuwe blog of je wilt jouw bedrijfslogo op je auto hebben staan. Zonder doelen geen gewenste resultaten. Schrijf dit voor jezelf op, zodat jij elke keer weer herinnert wordt aan dat wat jij wilt bereiken met het bedrijf.

#7 – Work hard. Geen onderneming is een succes geworden zonder daar hard voor gewerkt te hebben. De eerste maanden en soms jaren zul je veel werk moeten leveren en brengt het nog niet zo veel op als je zou willen. Als dat betekent dat je de aankomende twee maanden nog geen nieuwe broek kan kopen, dan kan dat niet. Word hard, play hard zeggen ze niet voor niets!

#8 – Creëer een gun factor. Geloof ons, het leven wordt een stuk makkelijker wanneer mensen je de wereld gunnen. Ben jij leuk naar anderen? Dan ga je dat ook terug krijgen. Dit geldt al helemaal wanneer je een eigen bedrijf begint. Overdrijf niet, wees jezelf, ben enthousiast naar anderen en dan volgt de rest vanzelf. Of dit nou is naar je (potentiële) klanten, je volgers op sociale media kanalen of voor je personeel.

#9 – Dek jezelf in. Naast het dromen en fantaseren over het succes van je bedrijf is het ook van belang om te kijken naar de risico's. Stel je investeringsbudget samen en houd je hieraan. Het opzetten van een bedrijf gaat niet zonder slag of stoten. Ook hier zul je momenten hebben waar je liever voorafgaand over na had gedacht. Neem bijvoorbeeld de boekhouding, de inkomstenbelasting, de kritiek die je misschien zal krijgen, het opzetten van een factuur, handtekeningen onder een zakelijke mail, huisvesting, opslag, website en ga zo maar door.

#10 – Geniet! Je bent nu eigen baas, daar mag je best van genieten! Wees trots op jezelf, trakteer jezelf op een lekker bakkie koffie en sta achter je product of dienst. Wanneer jij enthousiast bent over jouw bedrijf, zul je dit enthousiasme ook op anderen overbrengen.

Tips en trics voor het opzetten van je eigen bedrijf

♥Naast interessante, actuele artikelen en video's biedt Carlounge ook een groot aanbod aan private lease auto's aan. Wil jij een gloednieuwe auto rijden? Voor een vast bedrag per maand? Kijk dan snel naar ons aanbod.

  • Tags:
  •