Bikini proof in 2018 met deze 10 handige tips

Bikini proof in 2018 met deze 10 handige tips

04-05-2018 - Zelfverzekerd het strand op, bikini-proof op vakantie, we willen het allemaal! Lees hier 10 handige tips waardoor ook jij dit jaar in je badpak of bikini rond paradeert alsof je niets anders doet...

1. Kies de juiste bikini voor jouw figuur. Iedere dame heeft een ander figuur. Juist daarom zijn er ook ontzettend veel verschillende bikini's te vinden. Voel je je niet prettig in een bikini? Trek dan een badpak aan. Het is erg belangrijk dat jij je goed voelt in het setje, zodat je dit ook kunt uitstralen.

  • Appelfiguur: Kies voor een bikini met een high-waisted broekje. Dit corrigeert je buikje. Verticale en diagonale strepen op de bikini of badpak doen het ook altijd erg goed bij meiden met een appelfiguur. Niet comfortabel in een bikini? Ga dan voor een (iets corrigerend) badpak met open rug of spannend detail.
  • Peerfiguur: Meiden met een peerfiguur willen graag de aandacht afleiden van de billen en heupen. Kies voor een mooi, opvallende bikinitop met push-up effect. Zo trek je de aandacht naar de borsten in plaats van het gedeelte die je wilt verdoezelen. Trek geen shorts aan, deze vergroten de heupen en billen. Ga voor een omslagdoek of een oversized blouseje. 
  • Zandloper: Dames met een zandloperfiguur hebben geluk. Of het nou strakke badpakken zijn of je kiest voor een opvallende triangle slip onder je bikinitop, jullie kunnen bijna alles hebben! Pas alleen op met strapless bikinitops, want deze maken je schouders (nog) breder. 
  • Atletisch / recht figuur: Ga voor een mooi badpak met een lage v-hals (voor of achter). Kleinere borsten staan vaak veel mooier in deze pakken. Je kan met een atletisch lichaam ook kiezen voor een bikini met ruches of prints.

2. Koop de bikini of het badpak in de juiste maat! Niets is zo belangrijk als het aanschaffen van de juiste bikini- of badpakmaat. Bikini tops die te groot zijn geven te veel bloot en broekjes die te strak zitten accentueren vetrolletjes. Ben jij aan het sporten en denk je nog af te vallen voor je bikini aan gaat? Kies dan voor een bikini die je met bandjes vastmaakt.

3. Verzorg je huid goed. Naast de juiste bikini is ook de gesteldheid van de huid erg belangrijk. Zorg er daarom ook goed voor. Scrub je lichaam een keer in de week en smeer de huid regelmatig in met hydraterende body lotions. Hetzelfde geldt voor het gezicht, maar hier gebruik je uiteraard gezichtsproducten voor.

4. Verzorg ook andere delen van het lichaam (zoals het haar en de nagels). De huid is verzorgd, maar vergeet niet je nagels en het haar! Verzorg je haar goed met voedende producten en maskers, zodat ze de beschadiging van de zon en het (chloor)water tegen gaan. Ook je nagels kunnen in de lente en zomer wel wat extra's gebruiken. Masseer ze een keer per week in met bijvoorbeeld een nagelolie.

5. Lak zowel je handen als je teennagels in dezelfde kleur en houdt dit goed bij. Met verzorgde handen en voeten heb jij al een punt voorsprong!

6. Vergelijk jezelf niet met anderen, daar wordt je alleen maar onzeker van.

7. Doe een korte, intensieve workout voor je het strand opgaat (push-ups, sit-ups of squats). Niet alleen werkt dit bij mannen, ook bij vrouwen.

8. Gebruik zonnebrand olie in plaats van crème. De olie zorgt voor een glanzend, fris effect. Crème duurt lang voordat het intrekt en laat een doffe gloed achter op je lichaam en gezicht.

9. Voorkom vervelende verrassingen, zoals die haartjes langs je bikinibroekje die je per ongeluk bent vergeten. Scheer jezelf daarom ook in daglicht, zodat jij zeker bent van een glad huidje. Heeft jouw badkamer maar een klein raampje? Doe dan een dubbele check in het daglicht nog voor je de bikini in stapt.

10. Sta rechtop en probeer ook in het zand en op slippers charmant te lopen. Geloof ons, je houding en uitstraling is het halve werk.

♥Naast interessante, actuele artikelen en video's biedt Carlounge ook een groot aanbod aan private lease auto's aan. Wil jij een gloednieuwe auto rijden? Voor een vast bedrag per maand? Kijk dan snel naar ons aanbod. 

  • Tags:
  •