Op bezoek bij Tesla

Op bezoek bij Tesla

09-11-2015 - In oktober heeft CarLounge een bezoekje gebracht aan de Tesla-store in Amsterdam. In de P.C. Hooftstraat om precies te zijn! De reden van het bezoek was dat we wilden weten hoe deze 'winkel van de toekomst' eruit ziet.

Om heel eerlijk te zijn hadden we ons er geen voorstelling van gemaakt hoe de winkel van de toekomst eruit zou zien. Bij aankomst troffen we een (voor een 'showroom') vrij klein pand aan met maarliefst één Tesla tentoongesteld. Ook was er een opengewerkte onderkant van het chassis van een Tesla te zien waar je kon zien hoe de aandrijving van de auto werkt. Een Tesla is immers een elektrisch aangedreven auto, oftewel, zonder brandstofmotor en versnellingsbak. Bijzonder om te zien. 

Het 'soort' winkel deed ons eerlijk gezegd een beetje denken aan een telefoonwinkel.... Producten, accessoires en een toonbank. Zo was het hier ook, auto, accessoires en een toonbank. Je kon de auto daar dus ter plekke via de computer bestellen. Dat is ook het bijzondere aan Tesla, er komen geen dealers aan te pas: je bestelt direct bij de importeur.

Wat opviel aan deze winkel van de toekomst was dat er meteen ingespeeld werd op 'beleving'. We mochten vrijwel meteen even in de auto zitten en de verkoper kwam ernaast zitten om het gigantische display uit te leggen. Wat een techniek en wat een prachtig afgewerkte auto. Het leuke van deze verkoper was dat hij meteen inspeelde op het feit dat CarLounge door vrouwen wordt gemaakt. Hij zei: "Kijk, omdat deze auto geen brandstofmotor en versnellingsbak heeft, is deze ruimte waar normaal gesproken de versnellingspook zit helemaal vrij om bijvoorbeeld een handtas neer te zetten!" Toppunt van beleving dus :)

 

Als jij deze winkel nou ook een keer bezocht hebt, laat het hieronder weten!

Op bezoek bij Tesla Op bezoek bij Tesla
Op bezoek bij Tesla Op bezoek bij Tesla