Designduo wint Renault Design Award 2015

Designduo wint Renault Design Award 2015

24-11-2015 - Het designduo Alissa en Nienke heeft de Renault Design Award 2015 ontvangen uit handen van Laurens van den Acker, Directeur Industrial Design bij Renault. Het product dat het duo heeft ontwikkeld tijdens deze ontwerpwedstrijd, de graphic blinds, werd het hoogst gewaardeerd door de jury.

De graphic blinds van designers Alissa en Nienke sloten het beste aan bij de opdracht van de ontwerpwedstrijd: "Maak een lifestyle product waarmee je het leven een stukje makkelijker maakt, gebaseerd op één van de bloemblaadjes uit de designfilosofie van Laurens van den Acker".

De graphic blinds zijn raambekleding, opgebouwd uit diverse lagen. Met lagen van verschillende ontwerpen, die ten opzicht van elkaar verschuifbaar en oprolbaar zijn, ontstaat een spel van licht en schaduw. De graphic blinds zijn door de koper zelf samen te stellen, zodat die naar hartelust kan mixen en matchen, aldus het duo.

Laurens van den Acker lichtte het oordeel van de jury toe: "Het verhaal bij de graphic blinds is intrigerend, temeer omdat het product nog niet áf is. Er borrelen steeds meer mogelijkheden op van wat je ermee kunt doen. Dat gaf de doorslag".

Alissa en Nienke worden door Renault Nederland geholpen bij de verdere ontwikkeling en de realisatie van hun ontwerp, met een ontwikkelingsbudget en met behulp van het netwerk van Renault Nederland.

Dit jaar was het de tweede editie van de Renault Design Award. Voor de ontwerpwedstrijd op initiatief van Renault Nederland moesten acht geselecteerde Nederlandse designers binnen 48 uur een opdracht uitvoeren volgens de designfilosofie van Renault. De inzendingen zijn beoordeeld door een jury van specialisten uit de design- en autowereld.