Land Rover organiseert Design Your Evoque

Land Rover organiseert Design Your Evoque

24-11-2015 - Land Rover start voor de tweede keer met de ‘Design Your Evoque' wedstrijd en vraagt aan heel Nederland om zijn of haar eigen Range Rover Evoque te ontwerpen. Na een reeks bekende ontwerpers, zoals Victoria Beckham en Piet Boon, en na een succesvolle eerste editie van ‘Design Your Evoque', is het nu opnieuw aan het Nederlandse publiek en andere designers om de Range Rover Evoque in een nieuw ‘design' jasje te steken. De drie winnende ontwerpen worden op 10 februari 2016 bekendgemaakt op Rotterdam Contemporary Art Fair en zijn tevens te bewonderen tijdens deze designbeurs. Daarna mogen de winnaars drie maanden lang rondrijden in de door hen zelf ontworpen Range Rover Evoque.

Facebook-actie

Op de Land Rover Nederland Facebook pagina staat een applicatie waarmee iedereen zijn creativiteit kan uiten op de meest compacte auto uit de Land Rover familie: de Range Rover Evoque. Dit kan door beschikbare kleuren en patronen te kiezen of door zelf een patroon te uploaden. Daarnaast kan de deelnemer ook de gehele Evoque in één keer ontwerpen door het speciale design template te downloaden. Zodra de deelnemer tevreden is, kan hij of zij het design opslaan in de fotogalerij van de applicatie. Door het ontwerp te promoten via zijn of haar eigen sociale mediakanalen kan de deelnemer stemmen verzamelen voor zijn of haar ontwerp in de fotogalerij. Uit de twintig designs met de meeste stemmen kiest een professionele jury de drie beste ontwerpen.

 

Land Rover organiseert Design Your Evoque Land Rover organiseert Design Your Evoque

Juryleden

Jury De jury die zich over de ontwerpen zal buigen bestaat net als vorig jaar uit juryvoorzitter Piet Boon, één van Nederlands bekendste designers die in opdracht van Land Rover ook al verschillende Limited Editions heeft ontworpen,fotograaf Rahi Rezvani en Vincent Moleveld, trendwatcher Kunst en Cultuur bij BNR en oprichter Onlinegalerij.nl.

Jong talent

Land Rover vindt het belangrijk om jong design talent te stimuleren en te motiveren om hun creativiteit verder te ontwikkelen en te tonen. Studenten van verschillende design opleidingen in Nederland worden daarom uitgedaagd om mee te doen aan de ‘Design Your Evoque' wedstrijd. Naast dat zij meedingen naar de drie hoofdprijzen, kunnen zij tevens een stageplaats bij Piet Boon winnen.

 

 

De ‘Design Your Evoque' wedstrijd loopt van 15 oktober 2015 tot en met 7 januari 2016. De winnaars worden 10 februari 2016 bekendgemaakt tijdens Rotterdam Contemporary Art Fair.