Speciale parkeervakken voor vrouwen

Speciale parkeervakken voor vrouwen

28-09-2015 - Ik hoor je al denken, speciale parkeervakken voor vrouwen!? Alsof iedere vrouw niet kan inparkeren!? En bedankt..... Maar nee, de insteek van dit verhaal ligt totaal anders!
In Duitsland bestaan deze speciale parkeervakken voor vrouwen al. Het zijn extra verlichte parkeervakken dichtbij de in- en uitgang van parkeergarages. Dit is gedaan, omdat blijkt dat vrouwen zich vaak onveilig voelen in parkeergarages. Eerlijk gezegd kan ik me dat heel goed voorstellen, ik moet er niet aan denken dat ik in m'n uppie door een iets wat donkere parkeergarage loop opzoek naar de uitgang en op de terugweg opzoek naar mijn auto (en soms ook nog eerst opzoek naar de betaalautomaat). Ik weet nooit hoe snel ik weer in mijn auto moet komen!
Speciale parkeervakken voor vrouwen Speciale parkeervakken voor vrouwen
Het leuke van het verhaal is dat het bijna alleen maar voordelen heeft, want het blijkt dat deze parkeervakken ook nog eens een stuk groter zijn dan de normale. Dat betekent dat we ook na een dagje shoppen met alle gemak onze portieren open kunnen gooien om onze tassen in te laden (als het niet meer in de kofferbak past). Het betekent ook dat we onszelf en onze kinderen zelf kunnen laten in- en uitstappen zonder dat we schade maken aan de auto naast ons (en andersom natuurlijk).
Enige nadeel aan dit verhaal is dat onze mannen ons waarschijnlijk voortaan voor alles op pad zullen sturen, omdat wij altijd een parkeerplek kunnen vinden.......