Volvo onthult S90

Volvo onthult S90

08-12-2015 - Volvo onthult de opvolger van de S80: de S90. Het compleet nieuwe model is Volvo's nieuwe wapen in het premium sedansegment. De Zweedse autofabrikant staat vooral bekend om zijn SUV's en estates, maar toont met de nieuwe S90 een stellige ambitie om te excelleren in de executive-klasse.

Introductie S90

De introductie van de nieuwe Volvo S90 is de volgende stap in Volvo's grootschalige productoffensief. Evenals de vorig jaar gelanceerde XC90, laat de Volvo S90 zich kenmerken door een groot aantal nieuwe technieken, variërend van nieuwe veiligheidsvoorzieningen tot cloud-gebaseerde applicaties.

"Met de Volvo XC90 maakten wij een statement. Je kunt niet om ons heen in het premiumsegment. Met een investering van 11 miljard dollar in de afgelopen vijf jaar hebben wij niet alleen ons merk geherdefinieerd, maar komen we ook onze beloften na op het gebied van groei en relevantie", zegt Håkan Samuelsson, President en CEO bij Volvo Car Group.

Pilot Assist

Een van de vele vooruitstrevende voorzieningen van de nieuwe Volvo S90 is Pilot Assist. In deze semi-autonome rijmodus stuurt de auto zelf en volgt hij de wegmarkeringen tot snelheden van zo'n 130 km/u. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar de volledig zelfrijdende auto, die door Volvo wordt beschouwd als een van de belangrijkste innovaties voor de toekomst.

 

Volvo onthult S90 Volvo onthult S90

Plug-in Hybride

De Volvo S90 wordt ook leverbaar met de krachtige en efficiënte T8 Twin Engine plug-in hybride aandrijflijn, een van de meest luxe Volvo-interieurs ooit en een infotainmentsysteem waarmee de bestuurder altijd online is.

City Safety

Een wereldprimeur is weggelegd voor het City Safety systeem van de Volvo S90. De inmiddels bekende veiligheidsvoorziening herkent nu voor het eerst ook grote dieren als paarden en elanden, zowel 's nachts als overdag. De verbeterde techniek waarschuwt en biedt ondersteuning bij het remmen om een botsing te helpen voorkomen in het geval dat een dier plotseling oversteekt. De S90 profiteert ook van Volvo's recente investering in een uiterst geavanceerde chassissimulator.

Wereldpremière

De nieuwe Volvo S90 beleeft zijn wereldpremière op de NAIAS, die van 11 tot en met 24 januari 2016 plaatsvindt in Detroit. Net na de zomer staat de Volvo bij de Nederlandse dealers in de showroom.

Volvo onthult S90 Volvo onthult S90