Zelfrijdende auto's op de A2?

Zelfrijdende auto's op de A2?

17-02-2016 - Verzekeringsmakelaar Aon stuurt 50 auto's de A2 op. Deze test is een vervolg op eerdere tests die gedaan zijn op een speciale weg in Lelystad en gaan dus nu op de openbare weg hun vervolg krijgen.

Verzekeraars en werkgevers

Voor verzekeraars is het interessant om deze veiligheidsontwikkelingen in de gaten te houden. Werkgevers zouden deze technieken moeten omarmen, omdat deze veiligheidssystemen zorgen voor minder ongelukken en dus voor minder kosten.

Must-have wordt weinig gebruikt

Op de écht zelfrijdende auto's moeten we niet wachten, maar er kan wel gekeken worden naar wat er nu al mogelijk is. Weinig mensen maken nog gebruik van nieuwe technieken en dat is jammer, omdat de veiligheid door deze technieken wordt verghoogd. Veel auto's hebben bijvoorbeeld al een adaptieve cruise control, maar door 70% van de bestuurders wordt deze must-have weinig of helemaal niet gebruikt.

 

Zelfrijdende auto's op de A2? Zelfrijdende auto's op de A2?

Rijbaan assistentie

Er zijn al meer van deze must-haves beschikbaar naast de adaptieve cruisecontrol, zoals rijbaan assistentie. Deze functie zorgt ervoor dat de auto zelfstandig in zijn eigen baan blijft rijden en daarmee ook een constante afstand houdt tot zijn voorganger. Het blijkt dat veel mensen niet eens weten dat deze technieken al beschikbaar zijn, ook op de minder dure auto's.

Het zijn verschillende merken die op 16 maart op de A2 tussen Utrecht en Beesd zullen gaan rijden.


Heb jij al zulke must-haves op je auto? of welke zou je willen hebben?