Volvo onthult V90!

Volvo onthult V90!

22-02-2016 - Volvo onthult de langverwachte V90. De V90, die in de hoofdstad Stockholm werd gepresenteerd, is het derde en laatste lid van de '90-serie' waar ook de nieuwe Volvo S90 en de meermaals bekroonde XC90 toe behoren. De nieuwe Volvo V90 bouwt voort op een rijke historie in het estate-segment, dat zestig jaar geleden begon met de Volvo Duett.

Derde model

De V90 is het derde model van Volvo's 90-serie. Ze zijn alle drie gebouwd op het compleet nieuwe, modulaire Scalable product Architecture (SPA) voertuigplatform dat een groot aantal nieuwe toepassingen mogelijk maakt, zowel op het gebied van design als van uitrusting en productie.

Moderne estate

"De essentie van een moderne estate is de intrigerende combinatie van een luxueuze rijervaring met de kenmerkende functionaliteiten van een ruime stationwagen. De premium ambiance in het nieuwe interieur wordt gecombineerd met de juiste functionaliteiten, of het nu gaat om een royale laadruimte of de nieuwste vorm van connectivity", zegt Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design bij Volvo Cars.

Veiligheid

De Volvo V90 is niet alleen voorzien van semi-autonome Pilot Assist technologie. Het model is ook standaard uitgerust met een geavanceerd veiligheidspakket, inclusief Animal Detection en Run-off road mitigation. De connectiviteit is mede te danken aan naadloze smartphone-integratie via Apple CarPlay.

Motoren

"Het aanbod van de Volvo V90 is zeer sterk. Onze PowerPulse technologie is ontwikkeld om onze dieselmotoren een flinke performance boost te geven, terwijl de T8 Twin Engine plug-in benzinehybride een vermogen van 410 pk levert én een afstand van circa 50 kilometer geheel elektrisch en emissievrij kan overbruggen", besluit Peter Mertens, President Research & Development bij Volvo Cars.